Domů Od čtenářů Luxusní kefírové vdolky s povidly a tvarohem – Ideální k odpolední kávě

Luxusní kefírové vdolky s povidly a tvarohem – Ideální k odpolední kávě

V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na přípravu luxusních kefírových vdolků s povidly a tvarohem, které si zamilujete jak Vy, tak i celá Vaše rodina. Recept na vdolky nám zaslala p. Boženka V. a za to jí moc děkujeme. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme, a jak se tato dobrota připravuje.

BeFunky collage 46
Zdroj: Prima kuchařka/ Boženka V

Co budeme potřebovat:

hrnek 250 ml

  • 250 ml kefíru
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • citrónová kůra
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce rumu
  • špetka soli
  • 1/2 lžička sody
  • 2,5 hrnku hladké mouky

na ozdobení: povidla, tvaroh


Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si vymícháme těsto, které necháme 30 minut odpočinou při pokojové teplotě.

2) Pomažeme si ruce olejem, pomocí lžíce nabereme těsto a v rukou vytvoříme placičky, které následně smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

3) Hotové vdolky ozdobíme povidly a tvarohem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud se Vám recept na domácí koblížky líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují. Můžete také navštívit recept na domácí koblížky plněné nuttelou.

Zdroj receptu: prima kuchařka