Domů RECEPTY Rychlý hrnkový koláč s tvarohem a ovocem, který se rozplývá doslova na...

Rychlý hrnkový koláč s tvarohem a ovocem, který se rozplývá doslova na jazyku!

V dnešním receptu si ukážeme úžasný tip na famózní hrnkový koláč s tvarohem a ovocem, který si snadno připravíte. Jeho chuť je naprosto lahodná a konzistence kyprá a vláčná. Výsledek Vás mile překvapí a tento  koláč si zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Pusťte se do přípravy co nejdříve a potěšte své blízké. Pojďme na to.

Zdroj: blogspot.com

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1 van. cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaa

Tvarohová směs:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vejce
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 van. cukru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • špetku soli
  • libovolné ovoce

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si připravíme tvarohovou směs. K jemnému tvarohu, přimícháme vejce, cukr, zakysanou smetanu, mouku a přidáme sůl.

2) Do mísy přidáme prosátou hladkou mouku, krystalový a vanilkový cukr , mléko (můžeme zvolit i mléko kyselé), olej, vejce, prášek do pečiva a kakao. V robotu, mixérem, ale i ručně vařečkou vymícháme vláčné kakaové těsto.

3) Pokud chceme bezlepkový koláček , použijeme bezlepkovou mouku.

4) Plech velikosti přibližně 28 x 38 cm vyložíme pečícím papírem. Popřípadě ho můžeme vymazat i tukem.

5) Na plech rozetřeme kakaové těsto. Potom polévkovou lžící ukládáme stejné tvarohové hromádky. Na takto připravený koláč s tvarohem položíme oblíbené ovoce. (maliny, borůvky, rybíz)

  • Můžeme použít nejen ovoce čerstvé, ale i mražené, případně kompotované, podle naší chuti.

6) Dáme péct při teplotě 175 stupňů asi 30 minut , podle potřeby.

7) Koláč necháme vychladnout. Hotový koláč můžeme pokapat rozehřátou čokoládou.

Přejeme Vám dobrou chuť!


Pokud se Vám tento recept na zákusek líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na dort bez pečení.