Domů RECEPTY Lahodné pečené batáty s parmezánem a kořením: Jejich chuti neodoláte!

Lahodné pečené batáty s parmezánem a kořením: Jejich chuti neodoláte!

Jestliže potřebujete zpestřit svůj jídelníček a vyzkoušet něco nového, rozhodně Vám doporučujeme okusit recept na tyto neodolatelné sladké brambory. Batáty, které obsahují řadu látek prospěšné našemu zdraví, jsou velmi výživné a existuje řada receptů, jak si je připravit. V dnešním článku Vám však ukážeme osvědčený recept na pečené batáty s s parmezánem a kořením, který jsme si sami velice oblíbili. 

Vyzkoušejte tuto zajímavou alternativu klasických brambor. Tyto kořeněné batáty s parmezánem jsou vynikajícím pokrmem a jejich zpracování je velice snadné. Pojďme se podívat na to, jak docílit výsledné lahodné chuti.

Ingredience:
  • 3 šálky nakrájených batátů na kostky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu
  • ½ čajové lžičky česnekové soli
  • ½ čajové lžičky italského koření
Postup:
  • Klíčem k perfektně opečeným batátům je vysoká teplota v troubě. Předehřejte si tedy troubu na 200°C. Také si připravte plech vyložený pečícím papírem.
  • Umyté batáty i se slupkou (získáme tak více betakarotenu a vlákniny) nakrájejte na stejně velké kousky.
  • Nakrájené batáty, změklé máslo, olivový olej, česnek, parmezán, česnekovou sůl a italské koření smíchejte v míse. Vše promíchejte, dokud nejsou všechny brambory ve směsi obaleny.
  • Brambory rovnoměrně rozložte na připravený plech – ideálně tak, aby se moc nedotýkaly.
  • Po vytažení pečené batáty ihned podávajte, neboť takto čertsvě chutnají nejlépe!
Recept na pečené batáty s parmezánem a kořením
Zdroj: Togetherasfamily.com
Recept na pečené batáty s parmezánem a kořením
Zdroj: Togetherasfamily.com
Nemáte-li doma sladké brambory, pak vyzkoušejte podobný recept s klasickými bramborami!