Výborný mléčný krém, který se hodí téměř do všech dezertů!

Dnes si společně přichystáme fantastický mléčný krém, který se díky své jemnosti a nadýchanosti hodí do všech dezertů. Pokud tedy hledáte ten správný krém, kterým byste dochutili váš výborný dezert, jste tu na správném místě! Využít jej také můžete pro vaše vánoční cukroví. Příprava tohoto krému je absolutně jednoduchá a také rychlá. Zvládne jej připravit tedy téměř každý. Už se vám zbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento fantasticky nadýchaný mléčný krém!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na výborný mléčný krém do dezertů
Zdroj: suntgospodina.net

Co budeme potřebovat:

  • 400 ml mléka
  • 400 ml smetany
  • 100 ml kondenzovaného mléka
  • 3 žloutky
  • 5 lžic hladké mouky
  • 80 g cukru
  • 100 g másla
  • Lžičku vanilkového aroma

Jak postupovat:

1) začneme tím, že si v hrnci začneme vařit mléko. Postupně přidáváme kondenzované mléko a také smetanu. Za neustálého míchání vaříme na mírném ohni.

2) V dalším kroku si v míse rozšleháme žloutky s cukrem. Šleháme, dokud nedostaneme hladkou směs.

3) Pokračujeme tím, že si z mléčné směsi odebereme sklenici, kterou si smícháme s mouku a poté přidáme do žloutkové směsi. Vše důkladně promícháme a smícháme se zbytkem mléčné směsi.

4) Důkladně promícháme a umístíme opět na mírný oheň a mícháme, dokud nedostaneme hustý a hladký krém. Poté co odebereme hrnec z ohně, tak přidáme vanilkovou esenci a promícháme. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na výborný mléčný krém, který se hodí téměř do všech dezertů také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výbornou jablečnou buchtu se smetanou.