Domů RECEPTY Fantastická buchta s vanilkovým krémem a smetanou – Prima inspirace

Fantastická buchta s vanilkovým krémem a smetanou – Prima inspirace

Dnešní recept je určen všem milovníkům jednoduchých, ale velice chutných dezertů. Pokud tedy milujete vanilkové, krémové moučníky, pak je tato fantastická buchta s vanilkovým krémem a smetanou přesně pro vás! Tato vanilková mňamka vás osloví svou rychlou a absolutně jednoduchou přípravou. Hotovo jej máte do hodiny. Hodí se taky jako skvělé pohoštění při nečekané návštěvě. Tato buchta s vanilkovým krémem a smetanou je skvělým tipem na snídani do postele, kterou zajisté potěšíte všechny členy vaší rodiny.
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy tento dezert společně přichystat!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Fantastická buchta s vanilkovým krémem a smetanou
Zdroj: humormagazin.com

Co budeme potřebovat:

těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 100 g másla
  • 7 lžic mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • trochu citronové kůry
  • špetka soli

krém

  • 600 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 200 g cukru
  • 250 g zakysané smetany
  • šťáva z půlky citronu

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme mouku s práškem do pečiva. Ideálně prosejeme. Poté postupně přidáváme zbylé ingredience určené na těsto. Důkladně promícháme a vypracujeme si hezké hladké těsto. To poté zabalíme do potravinářské folie a uložíme alespoň na 20 minut do lednice.

2) Pokračujeme krémem. Z mléka, cukru a pudinkového prášku si klasickým způsobem uděláme pudink. Necháme vychladnout. Poté přidáme zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Důkladně promícháme.

3) Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme na 2 části a rozvalíme na tloušťku zhruba půl cm.

4) V dalším kroku si připravíme plech, který si posypeme moukou. První plát těsta na něj umístíme. Na těsto rovnoměrně naneseme náš vanilkový krém a přiklopíme druhým plátem těsta.

5) Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut. Po upečení a vychladnutí přizdobíme moučkovým cukrem. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na fantastickou buchtu s vanilkovým krémem a smetanou také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výborný jablečný koláč.