Domů RECEPTY Chutný, rychlý a bez pečení: Vyzkoušejte tento fantastický dezert

Chutný, rychlý a bez pečení: Vyzkoušejte tento fantastický dezert

V dnešním článku se pustíme do přípravy fantastického dezertu. Má velice jednoduchou přípravu a proto ho zvládne i úplný začátečník. Tento vynikající recept s rychlou přípravou bez pečení se už brzy stane Vaším oblíbeným dezertem, pro každou příležitost. Uvidíte sami, že si tento dezert zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Pojďme se podívat, jak ho připravit.

Zdroj: bucatarianoastra

Co budeme potřebovat:

Plech s rozměrem 20×30 cm

  • 40 sušenek
  • 500 g tvarohu
  • 375 ml zakysané smetany
  • 80 g pudinkového prášku za studena
  • 80 ml mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 180 ml mléka na namáčení

Na polevu:

  • 150 g čokolády
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g nastrouhané bílé čokolády

Jak budeme postupovat:

1) Sušenky si vložíme na několik sekund do mléka a následně z nich vytvoříme první vrstvu na dně formy.

2) Tvaroh si smícháme s cukrem.

3) Smetanu si vyšleháme s pudinkovým práškem a mlékem, dokud nám nevznikne homogenní krém. Následně snížíme rychlost otáček, přidáme tvaroh a šleháme, dokud se všechny složky nespojí.

4) Polovinu krému rovnoměrně naneseme na sušenkovou vrstvu. Sušenky si opět namočíme do mléka a položíme na krém.

5) Poté rozetřeme zbytek krému a překryjeme zbytkem sušenek.

6) Z nalámané čokolády a horké smetany si metličkou vyšleháme polevu, kterou naneseme na dezert.

7) Dezert uložíme do lednice a následně můžeme podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť.

Pokud se Vám recept na sušenkový dezert líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují. Můžete také navštívit recept na tvarohovou capuccinovou buchtu.