Domů RECEPTY Recept na výborný jablečný koláč se skořicí – Snadná a rychlá příprava!

Recept na výborný jablečný koláč se skořicí – Snadná a rychlá příprava!

Pokud patříte mezi milovníky jablečných či skořicových dezertů, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme výborný jablečný koláč se skořicí. Dezert vás může oslovit svou absolutně jednoduchou přípravou a také časovou nenáročností. Hotovo jej máte za pár desítek minut. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný jablečný koláč se skořicí!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

jablečný koláč se skořicí
Zdroj: bucatarianoastra.online

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks vajec
  • 9 lžic cukru
  • 9 lžic oleje
  • 9 lžic mléka
  • 12 lžic hladké mouky
  • 1 pytlík prášku do pečiva

náplň

  • 4 velká jablka
  • 5 lžic cukru
  • půl čajové lžičky skořice

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si umyjeme a oloupeme jablka, které nastrouháme nahrubo. Dále si je na pánvi zahřejeme s 5 lžícemi cukru a skořicí. Jakmile nám jablka změknou, odstavíme je z plotny a necháme vychladnout.

2) Pokračujeme těstem. Rozšleháme si vejce s cukrem a postupně přidáváme olej. Dále si v druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Poté tuto směs začneme na střídačku s mlékem přidávat do vaječné směsi. Konzistence by nám měla připomínat těsto na palačinky.

3) Následně si připravíme pečící plech o rozměrech 32×22 cm, který si vysteleme pečícím papírem a umístíme do něj zhruba 2/3 těsta. Pečeme při 180 stupních zhruba 10 minut. Jakmile je těsto trochu upečené vyndáme jej a rovnoměrně naneseme jablka. Na jablka umístíme zbylé těsto a vrátíme zpět do trouby. Pečeme zhruba dalších 40 minut. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na výborný jablečný koláč se skořicí také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na fantastický, nadýchaný koláč s tvarohem a zakysanou smetanou.