Připravte si tyto jednoduché a výborné šneky z bramborového těsta

Hledáte inspiraci na slanou dobrotu, kterou si můžete vychutnat u večerního filmu? Pokud ano, tak jste tu správně. V dnešním článku si ukážeme fantastický recept od kolegyně z webu KAMzaKRASOU.sk. Připravíme si úžasné bramborové šneky, které jsou vhodné na každou příležitost. Tyto lahodní šneci Vás mile překvapí svou chutí, i rychlou přípravou.

Recept na jednoduché šneky z bramborového těsta
Zdroj: https://www.kamzakrasou.sk/

Co budeme potřebovat:

  • Cca 1 kg uvařených brambor ve šlupce
  • Cca 300-400 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • Protlačený stroužky česneku
  • Olej

Jak budeme postupovat:

1) Postup je velice jednoduchý. Uvařené brambory zbavíme šlupky a protlačíme na drobné kostky (můžeme je i nahrubo nastrouhat). Přidáme sůl, vejce a postupně přimícháme mouku, dokud nám nevznikne tvárné těsto.

2) Těsto si rozdělíme na 3-4 bochníky. Posypeme si deskou moukou a bochníky vyválíme do plátu cca půl centimetru vysokého.

3) Těsto pomažeme směsí protlačeného česneku, soli a oleje. Následně těsto srolujeme na závinu a nakrájíme na 2-3 cm široké kolečka.

4) Na plech vystlaný pečícím papírem uložíme šneky. Roztlačíme je jemně vidličkou, aby se zachoval tvar kolečka. Následně je potřeme směsí ještě z vrchu.

5) Dáme péct na 185 – 190 stupňů dozlatova z obou stran. Podáváme je čerstvé. Šneci se hodí perfektně i k polévce.

Recept na jednoduché šneky z bramborového těsta
Zdroj: https://www.kamzakrasou.sk/

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept na bramborové šneky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou další úžasné recepty na KAMzaKRASOU.sk .