Domů Recepty Připravte si moravský rybízový kynutý koláč s mákem a drobenkou

Připravte si moravský rybízový kynutý koláč s mákem a drobenkou

ZDROJFacebook.com/Prima Kuchařka

V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na rybízový kynutý koláč s mákem a drobenkou, který si zamilujete. Recept nám zaslala p. Jana a za to jí moc děkujeme. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme a jak se tato dobrota připravuje.

Moravský rybízový kynutý koláč s mákem a drobenkou
Zdroj: facebook.com/Prima Kuchařka

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • Kostka droždí
  • 100 g cukru krystal
  • 1 hrnek mléka
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 žloutky
  • Špetka soli

Na drobenku:

  • Máslo
  • Polohrubá mouka
  • Moučkový cukr

Na směs:

  • Mák
  • Rum
  • Vanilka
  • Citronová kůra

Jak budeme postupovat:

  1. Připravíme si kvásek. Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Poté i s ostatními surovinami vypracujeme hladké těsto, nelepivé, můžete popřípadě podsypat moukou.
  2. Těsto necháme kynout cca 20 minut. Vznikne nám lehké, koláče nakynou v troubě.
  3. Vyválíme 4 kulaté pláty, potřeme náplní – mák svařený s mlékem a cukrem, vanilkou, panákem rumu a citronovou kůrou – vznikne nám hustější kaše (můžete použít horké mléko k zředění).
  4. Na náplň můžeme položit ovoce, v tomto případě rybíz.
  5. Koláč posypeme drobenkou a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Po upečení potřeme okraje máslem.
Nepřehlédněte:
Výborná krémová hokkaido polévka: Skvěle zahřeje a zasytí!

Přejeme Vám dobrou chuť.

Pokud se Vám recept na fantastický moravský rybízový kynutý koláč s mákem a drobenkou líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují. Můžete také navštívit recept na tvarohové šátečky.