Výborné domácí věnečky se žloutkovým krémem: Recept zde!

Dnešní recept, na výborné domácí věnečky se žloutkovým krémem, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Libu Arny Kys, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Příprava je trošičku zdlouhavější ale o to více si tento dezert poté vychutnáte. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto výborné domácí věnečky se žloutkovým krémem!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Výborné domácí věnečky se žloutkovým krémem: Recept zde!
Zdroj: Primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

těsto

  • 250 ml vody
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 6 ks menších vajec

krém

  • 500 ml mléka
  • 5 ks žloutků
  • 100 g cukru krupice
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 lžička van. esence
  • 100 g másla

Toto množství nám dá zhruba 35-40 věnečků.


Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si odlijeme trochu mléka do hrnku. Rozmícháme v něm pudinkové prášky a rozšleháme žloutky. Zbytek mléka si přivedeme na mírném plamenu k varu. Přilijeme trochu mléka do hrnečku s pudinkem a žloutky. Důkladně promícháme. Poté vlijeme zpět do hrnce a za stálého míchání necháme chvilku provařit. Po zhoustnutí odstavíme a vmícháme cukr a máslo. Zakryjeme potravinářskou folií. Tu položíme přímo na pudink, nebude se nám tak alespoň srážet voda. Dáme chladit do lednice (ideálně přes noc).

2) Vodu si dáme do kastrolku a přivedeme k varu. Přidáme sůl máslo. Znovu přivedeme k varu. Přidáme prosetou mouku a snížíme teplotu. Stále mícháme dokud těsto není hladké a nelepí se nám. Mícháme 2-3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak.

3) Těsto si přendáme do mísy a zvolna jej mícháme. Do vlažné hmoty postupně vmícháme vejce, jedno po druhém. Každé jednotlivé vejce dobře zapracujeme.

4) Těsto si přendáme do sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem začneme tvarovat jednotlivé věnečky.

5) Pečeme při 200 stupních zhruba 20-30 minut. Zpočátku pečení neotvíráme troubu! Pokud jsme zvolili větší velikost věnečků, tak po 20 minutách snížíme teplotu na 160 stupňů a ještě necháme 10 minut dopéct.

6) Po dopečení a vychladnutí stačí už jen jednotlivé věnečky složit, tak jak známe. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na výborné domácí věnečky se žloutkovým krémem také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výbornou kefírovou buchtu s borůvkami a malinami.