Domů Od čtenářů Výborné medové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou: Recept zde

Výborné medové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou: Recept zde

Dnešní recept na výborné medové řezy s vanilkovým krémem, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Boženy Fujackové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k našemu dnešnímu dezertu. Příprava je velice snadná a časově nenáročná. Jedinou nevýhodou této mňamky je, že jej musíme ponechat „odpočinout“ do druhého dne. O to více si ale tyto medové řezy vychutnáme. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto medovou chuťovku s vanilkovým krémem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Zdroj: Primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

těsto

  • 28 dkg hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • špetka soli
  • 1 PL medu
  • 1 PL rumu
  • 50 g rozpuštěné hery

krém

  • 1 l mléka
  • 3 sáčky van. pudinku
  • 3 ks vajec
  • 10 dkg cukru
  • 500 ml šlehačky
  • 1 sáček van. cukru

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme mouku, vejce, špetku soli, med, rum a také heru. Důkladně promícháme a rozdělíme na 2 poloviny. Oba pláty si upečeme podle zkušeností s troubou.

2) Mezitím si připravíme krém. Klasickým způsobem si uděláme pudink, do kterého přidáme 3 žloutky. Zbylé bílky si si smícháme se 100 g cukru. Přidáme ještě do teplého krému a důkladně rozmícháme a necháme vychladnout.

3) Nyní šlehačková vrstva. Smícháme si šlehačku s van. cukry a důkladně vyšleháme.

4) Jakmile se nám jednotlivé pláty těsta dopečou, tak si na první plát naneseme vanilkový krém. Následuje šlehačka a celé to přiklopíme druhým plátem těsta. Nakonec přizdobíme moučkovým cukrem a necháme do druhého dne “odpočinout”. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na výborné medové řezy také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept výborné „střapaté“ kuřecí řízky.