Recept na výborné “střapaté” kuřecí řízky – Prima inspirace

Dnešní recept na výborné “střapaté” kuřecí řízky, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Sabiny Dagmar Vítovcové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Příprava těchto řízků je velice jednoduchá. Výhodou také je, že není třeba klasický trojobal. Kuchyň vám tak zůstane hezky čisťounká. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto výborné “střapaté” kuřecí řízky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na výborné "střapaté" kuřecí řízky - Prima inspirace
Zdroj: Primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

  • 4 ks masa (můžeme použít libovolné, zde používáno kuřecí)
  • sůl, pepř
  • 3 ks vajec
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce hladké mouky
  • kelímek zakysané smetany (200 g)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si omyjeme a nakrájíme maso na nudličky dlouhé zhruba 4 cm. Nudličky si umístíme do mísy, kam postupně začneme přidávat všechny zbylé ingredience (česnek rozmačkaný). Důkladně vše promícháme.

2) Nyní si připravíme pánev. Nudličky smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě oleje. Máme hotovo! Podávat můžeme s bramborovou kaší a zeleninkou.

Sdílejte tento recept na výborné “střapaté” kuřecí řízky také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na jogurtové placky se sýrem.