Pokud také máte rádi foto recepty, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme fantastické kynuté rohlíčky s vanilkovým krémem, které jsou navíc plněny vanilkovým krémem. Tento recept je spíše pro zkušenější kuchtili a kuchtičky. Díky ale skvělému foto návodu jej zvládne téměř každý. Oslovil vás tento dezert? Pojďme si tedy společně přichystat tyto fantastické rohlíčky s vanilkovým krémem!
Co budeme potřebovat:
- 600 g hladké mouky
- 550 ml mléka
- 7 g sušeného droždí
- 220 g cukru
- 100 g másla
- Půl lžičky soli
- 1 vejce
- 3 žloutky
- 1 pytlík vanilkového cukru
- Lžíce citronové šťávy
- 30 g škrobu
- 1 lžička nastrouhané kůry z citronu
- Moučkový cukr na posypání
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme, dokud nám nevznikne kvásek. Dále přidáváme mouku, 50 g másla, sůl a vejce. Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.
2) Pokračujeme tím, že si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
3) Poté odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů. Důkladně celou směs promícháme.
4) Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Zhruba 3 cm od okraje naneseme lžící nás hotový krém.
5) Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme. Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
6) Rohlíčky poté pomažeme žloutkem. Pečeme Při 180 stupních zhruba 15 minut. Po dopečení a vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.