Každý určitě pozná kopr. Dodá jídlu barvu a chuť. My Vám v dnešním článku ukážeme recept, kde určitě nesmí chybět. K cuketě se chuť kopru neskutečně hodí. Společně si připravíme krémové cuketové rizoto s koprem, které Vás určitě mile překvapí. Příprava tohoto receptu nám bude trvat 35 minut a samotné vaření cca 50 minut.
Co budeme potřebovat:
- cuketa
- cibule
- čerstvý kopr ( můžete využít mražený nebo sušený )
- cuketa
- rýže
- olivový olej
- sůl
- vodu dle potřeby
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si uvaříme rýži dle návodu.
2) Dále si oloupeme cuketu a nakrájíme cibuli.
Zdroj: Všestranná žena3) Oloupanou cuketu rozděláme na polovinu a vydlabeme jadérka. Nakrájíme si ji na menší kousky.
4) Cukety si připravíme na 2 způsoby – první způsob je, že si jí nakrájíme na plátky. Zbytek cukety si nasekáme v mixéru.
5) Na pánvi nebo v hrnci ( já jsem použila wok pánev) rozehřejeme olivový olej. Až se nám olej rozpálí, přidáme cibulku a orestujeme ji dozlatova.
6) Hned, jak se nám cibule orestuje, přidáme nasekanou cuketu.
7) Můžeme podlít vodou (cca 1 dl), přidáme sůl a zamícháme. Přikryjeme a necháme vařit cca 8 minut.
8) Po uplynutí času přidáme cuketová plátky, kopr a vše promícháme.
9) Přikryjeme a necháme vařit dalších 6 minut.
10) Pokud nám vznikne hodně šťávy, odebereme ji a necháme si ji na později. Jestli budeme mít suché rizoto, přidáme odebranou šťávu. V momentě kdy máme cuketu měkkou, přidáme uvařenou rýži.
11) Všechno promícháme a dochutíme.
12) Na malou chvilku přikryjeme pokličkou, aby se nám spojili chutě. Následně ihned podáváme.
Hotov, přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tento fantastický recept na cuketové rizoto s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete skvělou hokkaido polévku.