Domů RECEPTY Výborná krémová hokkaido polévka: Skvěle zahřeje a zasytí!

Výborná krémová hokkaido polévka: Skvěle zahřeje a zasytí!

223

V dnešním článku si představíme a připravíme recept na skvělou hokkaido krémovou polévku, která nejen zahřeje, ale i skvěle zasytí. Příprava je velice jednoduchá a trvá přibližně 18 minut a samotné vaření 45 minut.


Co budeme potřebovat:

  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hokkaido dýni
  • olivový olej
  • vodu dle potřeby
  • na dochucení: sůl, bazalka, oregáno, podle chuti pomajorán obyčejný

Jak budeme postupovat:

1) Oloupeme a nakrájíme cibuli.

Ošúpeme a nakrájame cesnak a cibuľu
Zdroj: Všestranná žena

2) Hokkaido dýni si rozdělíme na 2 poloviny a vydlabeme jadérka. Následně dýni oškrábeme a nakrájíme na menší kousky.

Ošúpeme a nakrájame si hokkaido
Zdroj: Všestranná žena

3) V hrnci si rozehřejeme olej.

Rozohrejeme si olej
Zdroj: Všestranná žena

4) Přidáme cibulku a orestujeme jí dozlatova.

Cibuľku orestujeme
Zdroj: Všestranná žena

5) Až budeme mít cibulku orestovanou, přidáme hokkaido.

Pridáme hokkaido
Zdroj: Všestranná žena

6) Aby se nám hokkaido nepřichytila na dno hrnce, hned po přidání podlijeme vodou.

Zdroj: Všestranná žena

7) Protlačíme si česnek a přidáme ho do polévky.

Pridáme cesnak
Zdroj: Všestranná žena

8) Necháme vařit cca 30 minut, dokuď hokkaido nezměkne. Přidáme bylinky. Můžeme použít buď sušené nebo čerstvé.

Pridáme bylinky
Zdroj: Všestranná žena

9) Až dýně změkne, můžeme polévku rozmixovat pomocí ponorného mixéru.

Pozor: Zjistěte si, jestli Váš ponorný mixér snáší teplo. Pokud ne, počkejte až polévka vychladne.

Rozmixujeme polievku
Zdroj: Všestranná žena

Můžeme podávat.

Naberieme do taniera a podávame
Zdroj: Všestranná žena

Skvělá hokkaido polévka je hotová. Přejeme Vám dobrou chuť.

Hokkaido polievka je hotová.
Zdroj: Všestranná žena

TIP: Pokud jste vášnivý bylinkář jako já, mám pro Vás tip, jak si nahradit oregáno pomocí bylinky z louky. Od června do srpna si můžete nasbírat pomajorán obyčejný.

Pamajorán obyčajný
Zdroj: Všestranná žena

Jedná se o výbornou bylinku, bez které si hokkaidovou polévku neumím představit.

Pamajorán obyčajný
Zdroj: Všestranná žena

Pamajorán obyčejný:

Má příznivé účinky na žaludek, zuby, klouby, bojuje pro kašli a chřipce, také uvolňuje křeče a bolest hlavy. Už naše babičky ho používali proti nespavosti.

Sdílejte tento fantastický recept na hokkaido polévku s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na fantastické perníčky.