Domů CUKROVÍ Snadný recept na vynikají medové perníčky bez tuku, které si zamilujete: Měkké...

Snadný recept na vynikají medové perníčky bez tuku, které si zamilujete: Měkké ihned po upečení!

8286

Kdo by nemiloval perníčky! Jedná se pravděpodobně o nejoblíbenější cukroví dětí i dospělích. A není se čemu divit. Po snědění chuťové pohárky plesají, a proto nikdy nekončíme jedním kusem. V dnešním příspěvku jsme si proto pro Vás připravili jednoduchý recept na medové perníčky, které jsou měkké ihned po upečení.

U nás je děláme každým rokem a nyní jsme si pro Vás nafotili celý postup, abyste si na této delikatese pochutnali i ve Vašech domovech!

Ingredience:
  • 375g hladké mouky (např. pšeničné)
  • 150g moučkového cukru
  • 100g medu
  • 2 vejce
  • lžička perníkového koření
  • lžička jedlé sody
  • kůra z půlky citronu
  • můžete přidat i špetku skořice
Zdroj: Primainspirace.cz
Postup:

(1) Všechny ingredience smícháme v míse a vypracujeme hladké těsto.

(2) Těsto zabalíme do igelitového sáčku nebo do potravinové fólie a necháme přes noc uležet v lednici.

Zdroj: Primainspirace.cz

(3) Chladné těsto si rozdělíme na tři části, postupně všechny vyválíme a můžeme vykrajovat. Protože je v těstu med, při válení využijeme například igelitový pytlík, aby se nám nelepilo.

Zdroj: Primainspirace.cz

(4) Vykrojené perníčky srovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě po dobu cca 8 minut na 180°.

Zdroj: Primainspirace.cz

(5) Po vytažení z trouby perníčky ještě na plechu potřeme rozšlehaným žloutkem nebo bílkem, aby se nám hezky leskly. Necháme vychladnout a můžeme se pustit do ochutnávání!

Zdroj: Primainspirace.cz
Zdroj: Primainspirace.cz