Domů RECEPTY Snadný recept na delikátní pečené česnekové brambory s parmazánem!

Snadný recept na delikátní pečené česnekové brambory s parmazánem!

301

Brambory jsou v kuchyni jednou ze základních surovin. Nicméně, nutné si uvědomit, že s touto „obyčejnou“ surovinou lze podniknout velké věci! Nedržme se klasických receptů na bramborové kaše a vyzkoušejme něco nového!

Tento recept na pečené česnekové brambory s parmazánem Vás okouzlí svou jednoduchostí a fantastickou chutí! Křupavé brambůrky jsou skvělou přílohou nebo chuťovkou na párty!

Ingredience:
  • 4 velké brambory nakrájené na klínky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky nastrouhaného česneku/česnekového prášku
  • 2 lžičky italského koření
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
  • čerstvá petrželka
Zdroj: Savory.secretrecipes.xyz
Postup:
  1. Předehřejte si troubu na 190°C.
  2. Vložte brambory do velké mísy a pokapeme olivovým olejem.
  3. V malé miscepromícháme sůl, česnekový prášek a italské koření
  4. Nastrouháme sýr,, který společně s kořením přidám do velklé mísy k bramborům.Pořádněpromícháme.
  5. Brambory přendáme na připravený plech vyložen pečícím papírem.
  6. Pečeme po dobu 15-35 minut, dokud nejsou brambůrky krásně zlaté.
  7. Po vytažení posypeme brambory čerstvě nasekanou petrželkou.
Doporučení:
  • křupavé brambůrky se skvěle hodí k jogurtovému nebo česnekovému dipu!