Dnes jsme si pro vás připravil recept na fantastickou dvoubarevnou bábovku, kterou u nás doma milují hlavně děti. Vás okouzlí svou snadnou a rychlou přípravou. Jak jste se již mohli dočíst v nadpisu, na tuto bábovku nepotřebujete jak vejce, tak ani mléko. Pojďme si tedy tento dezert přichystat!
Co budeme potřebovat:
tmavá část
- 4 lžíce kakaa
- 150 g cukru
- 180 g hladké mouky
- půl prášku do pečiva s lžičkou octa
- špetka soli
- vanilková esence
- 240 ml horké vody
- 60 ml oleje
světlá část
- 100 g cukru
- 200 g hladké mouky
- půl prášku do pečiva
- špetka soli
- 240 ml horké vody
- vanilková esence
- 60 ml oleje
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme všechny suché ingredience v jedné míse pro světlou část v druhé míse pro tmavou. To samé platí pro tekuté ingredience.
2) V dalším kroku si smícháme suché ingredience s tekutými. Vše důkladně promícháme. Stále nám ale zůstane zvlášť tmavá směs a zvlášť světlá směs.
3) Nyní si připravíme bábovkovou formu, kterou si vymažeme a posypeme. Poté střídavě lijeme těsta do formy. Pečeme při 170 stupních zhruba 35–40 minut. Kontrolujeme špejlí. Po vychladnutí přizdobíme moučkovým cukrem či rozpuštěnou čokoládou.