Domů RECEPTY Připravte si tuto fantastickou „tečkovanou“ buchtu s čokoládou a také sušenkami: Recept...

Připravte si tuto fantastickou „tečkovanou“ buchtu s čokoládou a také sušenkami: Recept Zde!

3990

Dnes si společně přichystáme dezert, který u nás doma milují především ti nejmenší a to hlavně díky netradičním tečkám. Vy si tento dezert také jistě zamilujete a to z důvodu snadné a rychlé přípravy. Spojení čokolády a sušenek je prostě božské a jsem přesvědčena, že se tento dezert stane pravidelnou součástí vaší domácnosti. Pojďme si tedy tento dezert přichystat!

 

Zdroj: bakersdaughter.typepad.com

Co budeme potřebovat:

  • 1 šálek sušenek
  • čtvrt šálku kakaa
  • 2 lžíce cukru
  • čtvrt šálku rozpuštěného másla
  • smetanový sýr
  • půl šálku cukru
  • 2 ks vajec
  • tmavá čokoláda
  • 1 lžičku vanilkové esence
  • 2|3 šálku zakysané smetany

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si v malé míse smícháme drcené sušenky, cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Tuto směs umístíme do předem připraveného pekáče, který jsme vystlali pečícím papírem.

2) V další míse si smícháme smetanový sýr s cukrem. Přidáme vejce, vanilkový extrakt a zakysanou smetanu. Vzniklou směs si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinou umístíme na sušenkovou směs do pekáče.

3) Dále si rozpustíme čokoládu a smícháme si jí s druhou polovinou odložené směsi!

4) V dalším kroku si čokoládu si vytvarujeme do kuliček buď pomocí formy či pomocí igelitového sáčku. Hotové kuličky umístíme rovnoměrně do pekáče. Nyní můžeme začít s pečením.

5) Pečme po dobu 1 hodinu, poté vypneme troubu a necháme buchtu v troubě ještě hodinu odležet. Následně už jen dáme na 24 hodin do ledničky.

Zdroj: bakersdaughter.typepad.com

 

Zdroj: bakersdaughter.typepad.com

 

Zdroj: bakersdaughter.typepad.com

Sdílejte tento fantastický recept na čokoládovou buchtu s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!