Dnes si společně přichystáme dezert, který u nás doma milují především ti nejmenší a to hlavně díky netradičním tečkám. Vy si tento dezert také jistě zamilujete a to z důvodu snadné a rychlé přípravy. Spojení čokolády a sušenek je prostě božské a jsem přesvědčena, že se tento dezert stane pravidelnou součástí vaší domácnosti. Pojďme si tedy tento dezert přichystat!
Co budeme potřebovat:
- 1 šálek sušenek
- čtvrt šálku kakaa
- 2 lžíce cukru
- čtvrt šálku rozpuštěného másla
- smetanový sýr
- půl šálku cukru
- 2 ks vajec
- tmavá čokoláda
- 1 lžičku vanilkové esence
- 2|3 šálku zakysané smetany
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si v malé míse smícháme drcené sušenky, cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Tuto směs umístíme do předem připraveného pekáče, který jsme vystlali pečícím papírem.
2) V další míse si smícháme smetanový sýr s cukrem. Přidáme vejce, vanilkový extrakt a zakysanou smetanu. Vzniklou směs si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinou umístíme na sušenkovou směs do pekáče.
3) Dále si rozpustíme čokoládu a smícháme si jí s druhou polovinou odložené směsi!
4) V dalším kroku si čokoládu si vytvarujeme do kuliček buď pomocí formy či pomocí igelitového sáčku. Hotové kuličky umístíme rovnoměrně do pekáče. Nyní můžeme začít s pečením.
5) Pečme po dobu 1 hodinu, poté vypneme troubu a necháme buchtu v troubě ještě hodinu odležet. Následně už jen dáme na 24 hodin do ledničky.
Sdílejte tento fantastický recept na čokoládovou buchtu s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!