Dnešní dezert patří u nás doma k těm nejoblíbenějším. Je to díky spojení sušenek a vyšlehané smetany, navíc vám příprava této buchty zabere pouhých 15 minut a vy budete mít tak více času na jiné aktivity. Tento sušenkový dezert se tak stane jasnou volbou při nečekaných návštěvách. Pojďme si tedy tuto buchtu připravit – sušenková buchta se smetanou a vanilkovým krémem!
Co budeme potřebovat:
- 300 g menších sušenek
- 300 ml mléka
krém
- 500 ml smetany
- 4 lžíce cukru
- 2 vanilkové cukry
- 6 lžic hladké mouky
- 250 g másla
- půl litru mléka
- 1 vanilkový pudink
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si klasickým způsobem uvaříme pudink. V konečné fázi vaření přidáme mouku. Poté necháme vychladnout a přidáme vyšlehané máslo.
2) Dále si vyšleháme smetanu do tuha. Připravíme si formu. Na dno této formy začneme skládat sušenky, které jsme nejprve navlhčili v mléce. Na sušenky namažeme krém.
3) Na krém skládáme druhé patro sušenek. Poté opět krém, takto můžeme 3 patra. Na krém poté namažeme vyšlehanou smetanu. Nakonec můžeme posypat mletými ořechy. Následně umístíme naší buchtu na pár hodin do lednice. Sušenková buchta se smetanou a vanilkovým krémem je hotova!