Tento recept na tvarohovou buchtu vás okouzlí svou jednoduchostí a fantastickou chutí!
Díky snadné přípravě a skvělé tvarohové chutí si tento dezert jistě zamilujete. Spojením tvarohu a zakysané smetany je prostě boží a proto jsem přesvědčena, že se tento dezert jistě stane pravidelnou součástí vaší domácnosti. Pojďme si tedy tento tvarohový dezert přichystat!
Co budeme potřebovat:
těsto
- 400 g hladké mouky
- 4 žloutky
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 pytlík prášku do pečiva
- 2 dl zakysané smetany
krém
- 4 bílky
- lžičku citronové šťávy
- 500 g tvarohu
- 200 g cukru crystal
- 1 lžičku škrobu
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme všechny suroviny na těsto. Pořádně zpracujeme a výsledné těsto si rozdělíme na 2 poloviny a necháme odpočívat v pokojové teplotě.
2) Pokračujeme krémem. Z bílků a také 80 g cukru si vyšleháme sníh, který poté dáme odpočinout. Dále si smícháme zbytek cukru s tvarohem, přidáme také citronovou šťávu, škrob. Vše důkladně a opatrně promícháme také se sněhem.
3) Připravíme si plech, který si vymažeme a umístíme na něj jednu polovinu těsta, na kterou navrstvíme krém, který uhladíme a přikryjeme druhou polovinou těsta.
4) Pečeme při 200 stupních zhruba 20 minut poté snížíme na 150 a ponecháme ještě 5 minut. Po vychladnutí můžeme přizdobit například strouhaným kokosem.
Sdílejte tento báječný recept na tvarohovou buchtu s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!