Dnes jsme si pro Vás připravili tento netradiční dezert, který se podává ve skleničce či poháru. Obsahuje sušenkový základ, skvělou nuttelu a také smetanu. Příprava tohoto dezertu není vůbec obtížná a zabere Vám jen pár minut. Pojďme si tedy tento dezert vychutnat.
Co budeme potřebovat:
základ
- 250 g sušenek
- 10 ml mléka
- nuttela
krém
- 30 ml mléka
- 3 ks žloutků
- 1 pytlík vanilkového pudinku
- 5 g másla
- 3 lžíce cukru
- 5 g čokolády
Navrch
- 200 ml smetany
- 200 g cukru
- čokoláda
- mleté lískové oříšky
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si na krém smícháme na mírném plamenu žloutky, pudink a také mléko. Mícháme až do zhoustnutí směsi. Jakmile nám směs vychladne přidáme máslo a také cukry.
2) Sklenice či poháry si vyložíme sušenkami, které můžeme navlhčit mlékem a poté rozlámat na menší kousky.
3) Nuttelu si zahřejeme ve vodní lázni a rovnoměrně umístíme na sušenky. Následuje polovinu pudinkového krému a poté další patro sušenek.
4) Dále si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a smícháme se zbytkem krému. Důkladně promícháme a umístíme na sušenkovou vrstvu.
5) V posledním kroku si vyšleháme smetanu s cukrem a umístíme na čokoládovou vrstvu. Nakonec posypeme oříšky a umístíme zhruba na 4 hodiny do lednice, aby nám dezert krásně ztuhnul.
Sdílejte tento báječný recept na sušenkový dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!