Dnes si společně přichystáme jeden z mých nejoblíbenějších jablečných dezertů, který milují především ti nejmenší a jsem přesvědčena, že tomu tak bude i u vás. Spojení jablek s kefírem je prostě božské. Příprava toho jablečného dezertu je velice snadná a časově nenáročná. Pojďme si tedy tento dezert přichystat!
Co budeme potřebovat:
- hrnek kefíru
- hrnek polohrubé mouky
- 2 ks vajec
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 3 větší jablka
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 1 lžička prášku do pečiva
- 6 lžic cukru krystal
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme mouku, cukr, vejce, máslo, kefír a také prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme, zafoliume a umístíme na 30 minut do lednice.
2) Dále si oloupeme a nastrouháme najemno jablka a jemně je stlačíme, aby nám pustila šťávu. Přidáme citronovou šťávu. Vyndáme těsto z lednice s mícháme s jablky. Směs poté nalijeme do pečicí formy.
3) Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut. Po vyndání a vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.