Domů RECEPTY Recept inspirován podzimem na vynikající dýňovou roládu: Vaše chuťové pohárky zaplesají!

Recept inspirován podzimem na vynikající dýňovou roládu: Vaše chuťové pohárky zaplesají!

301

Když je podzim v plném proudu, v supermarketech se to začíná hromadit oranžovými dýněmi, které považujeme za jeden z důležitých znaků tohoto kouzelného období. Za tímto účelem jsme si pro vás připravili článek, ve kterém naleznete recept na vynikající dýňovou roládu, která Vás svou chutí bude bavit! Tento lahodný recept totiž kombinuje vlhký dýňový koláč se smetanovou náplní.

Pusťte se s námi do pečení a nechte své chuťové pohárky zaplesat:)

Zdroj: Selfproclaimedfoodie.com

Ingredience:
A) na korpus

  • 3/4 šálku mouky
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička koření na dýňový koláč (skořice, muškátový oříšek, zázvor, nové koření a hřebíček)
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 3 velká vejce pokojové teploty
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 2/3 šálku dýňového pyré
  • 1 šálek vlašských ořechů

B) na krém

  • 225 g smetanového sýra
  • 1/2 šálku změklého másla
  • 1 a půl šálku práškového cukru
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Instrukce:

(1) Předehřejte troubu na 375 °. Vyložte plech pečícím papírem.

(2) Ve středně velké misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření na dýňový koláč a sůl.

(3) Vejce vyšlehejte s krystalovým cukrem a vanilkou, dokud se nespojí. Poté přirádejte dýňové pyré a promíchejte s moukovou směsí. Nakonec korpusovou směs rovnoměrně rozetřete do připraveného plechu a posypte ořechy.

(4) Pečte po dobu 13 až 15 minut v předehřáté troubě do zlatova.

Zdroj: Selfproclaimedfoodie.com

(5) Když je korpus stále na pečícím papíru, okamžitě ho i s papírem srolujte, ještě když je horký. Poté ho nechte stočený vyhladnout.

(6) Krém: Vyšlehejte smetanový sýr a máslo, dokud nebude krém hladký. Přidejte práškový cukr, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt a promíchejte do hladka.

(7) Plnění: Opatrně rozrolujte korpus a jemně ho potřete náplní. Poté korpus znovu srolujte- nyní však při rolování odtrhněte pečící papír.

(8) Zabalte do potravinové folie a nechte v chladu alespoň jednu hodinu. Před podáváním můžete ozdobit jednotlivé kousky práškovým cukrem.

Zdroj: Selfproclaimedfoodie.com

Dobrou chuť!

Zdroj: Selfproclaimedfoodie.com