Domů RECEPTY Norský pěnový zákusek: Neuvěřitelně jemný a lahodný – připravte si ho i...

Norský pěnový zákusek: Neuvěřitelně jemný a lahodný – připravte si ho i Vy!

79
Sdílejte

V dnešním příspěvku Vám cheme představit recept na pěnový zákusek, který je něuvěřitelně jemný a lahodný. Uvidíte, že si tento zákusek zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Je velmi snadný na přípravu a chuť je velice lahodná. Tak jdeme na to!


Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 5 žloutků
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 150 g kr.cukru
  • 1 ČJ prášku do pečiva
  • 5-6 PL mléka

Na pěnu:

  • 5 bílků
  • 180 g kr.cukru
  • špetka soli
  • 100 g najemno nasekaných ořechů

Na krém:

  • 200 ml smetany na šlehání 33-35%
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 120 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 50 g hladké mouky

Jak postupovat:

1. Vyšleháme si máslo s cukrem do pěny a jeden po druhém vyšleháme žloutky.

2. Po lžičkách vmícháme i moukou s práškem do pečiva a mléko.

3. Plech si vysteleme pečícím papírem a naneseme těsto.

4. Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, naneseme na těsto a posypeme ořechy. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů cca 30 minut.

5. Vyndáme z trouby a těsto překrojíme na 2 části.

6. Z přísad na krém (kromě smetany) uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií vychladnout – všechny přísady smícháme v mléku a dáme uvařit.

7. Po vychladnutí po lžičkách vmícháme do vyšlehané smetany a všechno dobře přešleháme. Už stačí dezert jen poskládat – na první část naneseme krém a přiložíme druhou část. Boku můžeme ozdobit zbytkem těsta z pečícího papíru.

VIDEO NÁVOD: