Domů RECEPTY Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut: Úžasný...

Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut: Úžasný krémový dezert s chutí kavy!

Sdílejte

V dnešním článku Vám ukážeme recept na fantastický recept ze zakysané smetany a salka, který připravíte za 15 minut. Uvidíte, že si tento dezert zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Je velmi snadný na přípravu a chuť je velice lahodná. Tento recept je geniální a výsledek Vás mile překvapí. Tak jdeme na to!


Co budeme potřebovat:

  • 500 g Zakysaná smetana
  • 1 smetana ke šlehání
  • 300 g kondenzované mléko (Salko)
  • 1 sáček – želatina
  • 150 ml vody
  • dlouhé piškoty
  • káva – na namáčení piškotů

Na polevu:

  • 200 ml smetany na šlehání
  • 160 g čokolády

Jak postupovat:

1. Vyšleháme si smetanu na šlehání na šlehačku. Zakysanou smetanu vyšleháme s kondenzovaným mlékem a šlehačkou. Mísu, ve které bylo kondenzované mléko neumýváme, nejdříve do ní nalijeme kávu.

2. Necháme želatinu nabobnat v trošce vodě a poté zahříváme na plameni dokud se nerozpustí.

3. Do mísy s kondenzovaným mlékem nalijeme 1 šálek rozpustné kávy a ještě dosladíme kondenzovaným mlékem.

4. Připravíme si formu na pečení.

5. Piškoty lehce namočíme do kávové směsi a uložíme namočenou stranou na dno formy. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do krému a část navrstvíme na piškoty. Poté přidáme opět namočené piškoty a zbytek krému.

Vrch polijeme čokoládovou polevou, kterou si rozpustíme v smetaně.

6. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť