Domů HLAVNÍ JÍDLA Vynikající moravský zelník na plechu: Spojením mletého masa, brambor a kysaného zelí...

Vynikající moravský zelník na plechu: Spojením mletého masa, brambor a kysaného zelí vznikne úžasná dobrota!

Sdílejte

V dnešním článku Vám přinášíme fantastický recept na moravský zelník na plechu. Recept je velice jednoduchý a velmi výborný. Spojením mletého masa, brambor a kysaného zelí Vám vznikne úžasná dobrota k rodinnému stolu. Určitě doporučujeme vyzkoušet.

Výsledek je prostě geniální, chuť lahodná a pokrm Vás určitě mile překvapí. Moravský zelník na plechu je naprosto neodolatelný a krásně šťavnatý.


Co budeme potřebovat:

  • 200 g mletého vepřového masa
  • 1 větší brambora nastrouhaný nahrubo
  • 500 g kysaného zelí
  • lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 2 nakrájené jarní cibulky
  • Nadrobno nakrájená cibule (menší)
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • prášek do pečiva
  • Celá kmín, majoránka nebo oregano, sůl, pepř
  • vaše oblíbené bylinky

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve z zlehka vytlačíme zelí (vodu můžeme použít například do polévky) a pokrájíme jej na drobnější kousky.

2) Do mísy vložíme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně vše promícháme a spojíme.

3) K směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme a vznikne hustší, ale roztíratelné těsto. Těsto by mělo vypadat zhruba jako na bramboráky.

4) Následně si připravíme větší plech, který vyložíme s pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.

5) V poslední řadě vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupňů do zlatavé barvy.

Přejeme Vám dobrou chuť.