Domů DEZERTY Vynikající hrnkové řezy, které se rozplývají na jazyku: Připravte si tuto nadýchanou...

Vynikající hrnkové řezy, které se rozplývají na jazyku: Připravte si tuto nadýchanou krémovou pochoutku!

Sdílejte

Každý z nás si určitě čas od času rád dopřeje nějaký ten dezert. Obzvláště pokud je opravdu vynikající. V dnešním článku Vám ukážeme báječný recept na vynikající dezert, který si zamiluje celá Vaše rodiny i Vy. Hrnkové řezy si musíte připravit. Výsledek Vás mile překvapí a chuť je prostě geniální.

Tento dezert Vás opravdu mile překvapí a určitě nebudete litovat, že jste ho vyzkoušeli. Uvidíte že s k tomuhle receptu budete rádi vracet.


Co budeme potřebovat:

šálek = 100 ml

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 1 šálek krupicového cukru
  • 1 šálek hladké mouky
  • 3 PL kakaa
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva

Na zvlhčení koláče:

  • 1,5 sklenice mléka (pohár = 200 ml)
  • 2 PL uvařené kávy (Nescafé)

Na krém:

Je jen na vás, zda si připravíte dva nebo tři různé krémy. Použijte však různé druhy čokolády (například bílou, mléčnou a hořkou)

  • 100 g bílé čokolády + 1 šlehačka (200 ml)
  • 100 g mléčné čokolády + 1 šlehačka (200 ml)
  • 100 g hořké čokolády + 1 šlehačka (200 ml)

Jak postupovat:

1) Příprava těsta. Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Připravíme si formu vyložené pečícím papírem a kakaovou směs rovnoměrně nalijeme. Dáme péct při 180 stupních 25 minut (špejlí otestujeme zda je těsto hotové).

2) Korpus si nyní zvlhčíme připravenou kávou.

3) Vyšleháme postupně v třech mikách šlehačky a do každé přidáme příchuť rozehřáté čokolády. Důkladně promícháme, aby se šlehačka spojila s čokoládou.

4) Následně střídavě vrstvíme krém na korpus v hromádkách.

5) V poslední řadě uložíme do lednice a necháme ztuhnout. Už stačí jen nakrájet a podávat.

VIDEO NÁVOD:

 Přejeme Vám dobrou chuť!