Domů RECEPTY Připravte si úžasný mlečný řez s nutellou: Vy i celá Vaše rodina...

Připravte si úžasný mlečný řez s nutellou: Vy i celá Vaše rodina budete tento geniální dezert přímo milovat

Sdílejte

Tento dezert je úžasně lahodný a také famózní. Díke spojení těsta s nutellou chutná velmi slavnostně, a po rozkrojení zjistíte, že u jednoho kousku rozhodně nemůžete zůstat. Tento lahodný dezert si zamiluje celá Vaše rodina i Vy. Tak pojďme na to. Uvidíte že s k tomuhle receptu budete rádi vracet.


Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 1 lžičku (mělká) prášku do pečiva

Na krém:

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1 zakysaná smetana
  • 70 g bílé čokolády
  • 5 PL sušeného mléka

Na nutellovou nádivku:

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce lískovo-oříškové pomazánky typu nutella
  • 120g tmavé čokolády

Na sirup:

  • 300 ml vody
  • 100 ml kondenzovaného mléka
  • lžíce sušeného mléka

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem do pěny. A za stálého šlehání přilijeme mléko. Dále přidáváme prosátou mouku a nakonec metličkou přimícháme prášek do pečiva.

2) Připravíme si plech, který vysteleme pečícím papírem a vlijeme do něj těsto. Dáme péct.

3) Dále se pustíme do přípravy krému. Kondenzované mléko nalijeme do hrnce. Přidáme kysanou smetanu, bílou čokoládu a sušené mléko. Vše důkladně promícháme a na mírném ohni za stálého míchání povaříme, dokud směs mírně nezhoustne. Poté ji přelijeme do mísy a necháme vychladnout a ztuhnout.

4) Připravíe si nutellový krém tak, že do hrnce vlijeme kondeznované mléko, přidáme smetanu, kakao, nalámanou čokoládu a lískovo-oříškovou pomazánku. Za stálého mícháme povaříme krém, necháme jemně vychladnoutm přikryjeme a necháme ztuhnout.

5) Korpus překrojíme na dvě poloviny. Do formy ve které jsme korpus pekly si dáme fólii a na to položíme první polovinu korpusu.

6) Korpus pokapeme sirupem, který vytvoříme z vody, kondenzovaného mléka a sušeného mléka.

7) Navrstvíme první vrstvu krému a do hladka rozetřeme. Na to navrstíme nutellový krém a opět rozetřeme.

8) Přikryjeme druhou částí korpusu, který ale otočíme naopak proříznutím stranou nahoru. Opět jemně pokropíme sirupem.

9) Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme odpočívat do lednice na 3 hodiny. Po třech hodinách koláč pomocí fólie vyklopíme z plechu. Z vrchní strany sundáme pečící papír a ozdobíme šlehačkou, nebo jemnou vrstvou nutelly.

10) Šlehačku natřeme kolem celého koláče a vyhladíme. Nechte ztuhnout a můžeme podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť!