Domů CUKROVÍ Recept na vynikající medovníkové koule! Tento druh cukroví vám nemůže na vánočním...

Recept na vynikající medovníkové koule! Tento druh cukroví vám nemůže na vánočním stolku chybět!

Sdílejte

Pečení cukroví je v plném proudu, a proto jsme si pro vás připravili recept na medovníkové koule, které prostě nemůžete vynechat! U nás je děláme každým rokem a nyní jsme si nafotili celý postup, abyste si na této delikatese pochutnali i ve vašech domovech!

Ingredience:
– na placku:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 4 polévkové lžíce medu
  • (200g moučkového cukru – u nás doma dáme spíš více medu a cukr nepřídáváme)

– na krém:

  • 1 karamelové kondenzované mléko (salko)
  • 1 máslo

Postup:

  1. Smícháme ingredience na těsto, vytvoříme si placku a pečeme asi 10 minut na 180°. Po vychladnutí nalámeme placku na kousky a rozmixujeme na jemné drobečky.

2. Trošku drobečků si odsypeme do menší misky, ve které budeme následně koule obalovat.

3. Do misky dáme změklé máslo a  salko. Našleháme do hladkého krému.

4. Krém přidáme do misky s drobečky a pořádně zpracujeme do hmoty, kterou necháme na 2 hodiny odpočinout v lednici.

5. Z hmoty poté modelujeme kuličky, které následně obalíme v drobkách. Můžeme na obalení požít i rozmixované oříšky, skořici nebo kokos. DOBROU CHUŤ!