Přidejte slavnostní nádech vašim oblíbeným nápojům a dezertům díky tomuto lehkému perníkovému sirupu, který si připravíte z klasického vánočního koření.
Je to skvělý dárek k Vánocům pro příznivce kávy! Nicméně, ideální je také jako přídavek do ovesné kaše nebo k palačinkám během zimních měsíců.
Skladujte na chladném tmavém místě po dobu až 1 měsíce a po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 2-3 týdnů – i když vám garantujeme, že toto lahodné potěšení zmizí cobydup.
Ingredience:
(na cca 0,5l sirupu)
- 2,5 hrnku vody
- hrnek cukru (může být i třtinový)
- 1 lžička tobolek kardamomu
- 1 lžička mleté skořice
- 2 svitky celé skořice
- 1 lžička hřebíčku
- 2 hvězdičky badyánu
- 0,5 lžičky mletého zázvoru
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
Postup:
- Do kastrůlku dáme vodu s cukrem a na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- Poté přidáme ostatní koření a vaříme, dokud nám nevznikne konzistence sirupu (cca 12-15 minut).
- Poté sirup přecedíme s pomocí jemného sítka do skleněné lahve a necháme vychladnout.
- Skladujeme v lednici a po kapkách přidáváme do nápojů a dezertů 🙂
Zdroj: nicestthings.com