Domů DEZERTY Připravte si tento vynikající perníčkový sirup! Po pár minutách si můžete vychutnávat...

Připravte si tento vynikající perníčkový sirup! Po pár minutách si můžete vychutnávat kávu s perníčkovou příchutí!

Sdílejte
Přidejte slavnostní nádech vašim oblíbeným nápojům a dezertům díky tomuto lehkému perníkovému sirupu, který si připravíte z klasického vánočního koření.
Je to skvělý dárek k Vánocům pro příznivce kávy! Nicméně, ideální je také jako přídavek do ovesné kaše nebo k palačinkám během zimních měsíců.
Skladujte na chladném tmavém místě po dobu až 1 měsíce a po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 2-3 týdnů – i když vám garantujeme, že toto lahodné potěšení zmizí cobydup.
 
Ingredience:
(na cca 0,5l sirupu)
  • 2,5 hrnku vody 
  • hrnek cukru (může být i třtinový)
  • 1 lžička tobolek kardamomu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 svitky celé skořice
  • 1 lžička hřebíčku
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 0,5 lžičky mletého zázvoru 
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře

Postup:

  1. Do kastrůlku dáme vodu s cukrem a na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Poté přidáme ostatní koření a vaříme, dokud nám nevznikne konzistence sirupu (cca 12-15 minut).
  3. Poté sirup přecedíme s pomocí jemného sítka do skleněné lahve a necháme vychladnout.
  4. Skladujeme v lednici a po kapkách přidáváme do nápojů a dezertů 🙂

 

 

Zdroj: nicestthings.com