Domů DEZERTY Foto návod na výborné kynuté rohlíčky s vanilkovým krémem: Recept Zde

Foto návod na výborné kynuté rohlíčky s vanilkovým krémem: Recept Zde

Sdílejte

Dobrý den a vítejte u dnešního prima receptu. Dnes si společně přichystáme jedno chuťovku, která je u nás doma velice oblíbená a jsem přesvědčen že tomu tak bude i u Vás doma!


Co budeme potřebovat:

  • 600 g hladké mouky
  • 550 ml mléka
  • 7 g sušeného droždí
  • 220 g cukru
  • 100 g másla
  • Půl lžičky soli
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 1 pytlík vanilkového cukru
  • Lžíce citronové šťávy
  • 30 g škrobu
  • 1 lžička nastrouhané kůry z citronu
  • Moučkový cukr na posypání

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme, dokud nám nevznikne kvásek. Dále přidáváme mouku 50 g másla, sůl a vejce. Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.

2) Pokračujeme tím, že si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
3) Poté odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů. Důkladně celou směs promícháme.

4) Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Místo 3 cm od okraje naplníme lžící našeho hotového krému.5) Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme. Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.


6) Rohlíčky poté pomažeme žloutkem. Pečeme Při 180 stupních zhruba 15 minut.

Sdílejte tento fantastický recept na kynuté rohlíčky s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!

 

zdroj: sovkusom.ru