Vynikající dvoubarevné úly, které si připravíte bez speciálních formiček: Nevydrží ani do Vánoc!

Sdílejte

První listopadový týden máme za námi a pomalu se nám blíží dny, které budeme trávit u trouby kvůli pečení vánočního cukroví! V dnešním článku jsme si pro vás připravili recept na lahodné dvoubarevné úly, které si tak moc oblíbíte, že si je budete péct i mimo svátky! K tomuto receptu nicméně nepotřebuje speciální formičky, ale postačí vám pouze obyčejný ruční odšťavňovač 🙂

Ingredience:

  • 250 g másla
  • 100 g cukr krupička
  • 1 vejce
  • 480 g hladké mouky
  • 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce kakaa
  • náplň: najemno nasekané lískové/vlašské ořechy (200g)
  • posyp: krupicový cukr (50-60g)

Postup:

  1. Máslo necháme změknout a poté k němu přidáme cukr, vajíčko, škrob. Mícháme a postupně přidáváme mouku. Rukama nakonec vypracujeme jednotné hladké těsto.
  2. Těsto si rozdělíme na dvě polovinu a do jedné z nich vmícháme kakao. Tak docíle dvoubarevnosti úlu.
  3. Nyní na řadu přijde plastový odšťavňovač, který vyložíme plastovou fólií. 
  4. Poté vezmeme kousek z tmavého a světlého těsta. Kousky spojíme dohromady a vtlačíme do špičky odšťavňovače.
  5. Dovnitř nasypeme ořechy a přikryjeme opět těstem. Takhle pokračujeme dále, dokud nesděláme všechno těsto.
  6. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem po dobu 30-35 minut na 180°.
  7. Na závěr posypeme úly práškovým cukrem a můžeme se do nich s chutí pustit!

 

 


Zdroj: youtube.com

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.