Recept na lahodný dort Red Velvet: na talířku nezůstane ani jeden červený drobeček!

Sdílejte

Red Velvet Cake, zvaný též Mahogany Cake, je druh dortu pocházející z USA. Jeho těsto je zbarvené do tmavočervena následkem chemické reakce mezi kakaovým práškem a kyselými přísadami. V našem receptu ovšem naleznete i potravinářské barvivo. Pojďme se podívat na recept! Dort si jistě zamilujete! 🙂

Ingredience
– Korpus

  • 2 a 1/2 šálky (340 g) hladké mouky
  • 1/4 šálku (35 g) kukuřičného škrobu
  • 2 polévkové lžíce (12 g) neslazeného kakaového prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku máslo, změklé na pokojovou teplotu
  • 2 šálky (425 g) granulovaného cukru
  • 1 šálek (240 ml) rostlinného nebo řepkového oleje
  • 3 velká vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička destilovaného vinného octa
  • 2-3 polévkové lžíce červeného potravinného barviva
  • 1 šálek (240 ml) podmáslí

– Krém:

  • (450 g) plnotučný blokový smetanový sýr
  • 225 g nesoleného másla, pokojová teplota
  • 4 šálky (480 g) práškového cukru, prosévaný
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C. Namažte dvě 8-palcové nebo 9-palcové dortové formy, které jsou vysoké alespoň 2 palce, a dno formy ohraničte kulatým kusem pečícího papíru.
  2. Ve střední misce prosévejte spolu mouku, kukuřičnou mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. Poté si suchou směs prozatím odložíme.
  3. Ve mixéru smícháme spolu máslo a cukr až do lehkého a načechraného krému (cca 3-4 minuty).
  4. Přidáme olej, po jednom vejce, vanilku a ocet. Šleháme, dokud není vše řádně promíchané.
  5. Nakonec přidáme potravinářské barvivo.
  6. Při nízké rychlosti mixéru přidáváme i polovinu suché směsi. Poté vmícháme podmáslí a nakonec zbytek suché směsi.
  7. Těsto poté rovnoměrně rozdělíme do dvou dortových forem a pečeme po dobu 30-35 minut, nebo dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté. Poté necháme vychladnout.
  8. Chcete-li udělat polevu: mixérem mícháme máslo a smetanový sýr až do hladké a krémové konzistence (1-2 minuty).
  9. Přidáme cukr ve 2 přídavcích, dokud není krém hladký. Nakonec přidáme vanilku a sůl, promícháme.
  10. Sestavení dortu: Na dortovou podložku nebo podnos postupně skládejte korpusy, které potírejte vrstvou krému.
  11. Na závěr potřete krémem boky a vršek dortu a uhlaďte
    cukrářskou stěrkou. Vršek a boky dortu ozdobte připravenými drobečky z odřezávání povrchů korpusu.

Zdroj: prettysimplesweet.com

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.