Domů RECEPTY Fantastické jemné pudinkové řezy se šlehačkou a strouhanou čokoládou: Chutná výborně a...

Fantastické jemné pudinkové řezy se šlehačkou a strouhanou čokoládou: Chutná výborně a každý si jej zamiluje!

Sdílejte

Se začátkem podzimu se nám krátí dny a prodlužují se večery, kdy mnoha z nás chybí energie. Takové odpolední kafíčka ale mohou být velmi příjemné, pokud nepropadnete únavě a naučíte si je vychutnat. Připravte si například tyto úžasné pudinkové řezy se šlehačkou a strouhanou čokoládou, které jsou velmi jemné a výborné.  Vyzkoušejte dezert ještě dnes a vychutnejte jej s rodinou.


Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžiček cukru
  • 1 balení prášku na pečení
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 4 hrnky mouky

Na krém:

  • 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
  • 400 ml mléka
  • 4 lžičky vanilkového cukru
  • 250 g margarínu
  • 200 g cukru
  • 50 g mléčné čokolády

Na dekoraci:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g mléčné čokolády

Jak postupovat:

1) Smícháme si žloutky s cukrem a vmícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Bílky vyšleháme do pěny a tu nakonec vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do plechu a upečeme v troubě. Poté jej rozřízneme na polovinu.

2) Připravíme si pudink v mléce s cukrem dle návodu na obalu a po ochlazení jej smícháme s margarinem, vanilkovým cukrem a strouhanou čokoládou.

3) Polovinu tohoto krému navrstvíme na těsto, přidáme druhý kus těsta a zbytek krému.

4) Vyšleháme smetanu a pokryjime jí celý povrch dezertu. Zasypeme strouhanou čokoládou a necháme ztuhnout v lednici několik hodin před podáváním.

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: nosalty.hu