Domů RECEPTY Recept na jemné rohlíčky ze zakysané smetany: Fantastický dezert k odpolední kávě...

Recept na jemné rohlíčky ze zakysané smetany: Fantastický dezert k odpolední kávě nebo čaji, který si zamilujete!

Sdílejte

V dnešním článku Vám představíme fantastický recept na jemné rohlíčky ze zakysané smetany, které si zamilujete. Příprava je velice jednoduchá a rychlá! Po prvním ochutnání ho budete připravovat opakovaně. Tak se do toho pojďme pustit.


Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 200 g másla nebo margarínu
  • 100 g zakysané smetany
  • 3 žloutky
  • 1 polévkovou lžíci octu
  • 350-400 g hl. mouky

Na náplň:

  • 3 bílky
  • 1 šálek kr.cukru
  • mleté ořechy
  • práškový cukr na posypání

Jak postupovat:

1) Nejdříve si do mísy nasypte mouku, přidejte nakrájený nebo nastrouhaný margarín (nebo máslo). Vypracujeme drobivou směs.

2) Do směsi přidáme zakysanou smetanu, žloutky a ocet. 

3) Rychle vypracujeme těsto, které následně zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do lednice alespoň na 3 hodiny.

4) Vysteleme si plech pečícím papírem. Vyšleháme si bílky s cukrem a dáme si předehřát troubu na 180 stupňů. 

5) Těsto si rozdělíme na dvě části, každou část rozválíme na kruh a nařežeme na trojúhelníky. 

6) Každý trojúhelník natřeme sněhem, posypeme ořechami a zarolujeme.

7) Rohlíčky uložíme na plech a dáme péct při teplotě 180 stupňů, dokuď rohlíčky nezískají zlatou barvu. Už stačí jen obalit v moučkovém cukru. 

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tento fantastický recept na fantastické rohlíčky s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!

 

 

Zdroj: oksanasmoments