Recept na vynikající krémovou dýňovovou polévku! Takhle si představujeme, že chutná podzim!

Sdílejte

Ještě stále probíhá sklizeň dýní, které jsou jeden ze symbolů podzimu! Krom toho, že jsou krásnou dekorací, jsou také skvělým pokrmem. Proto jsme si pro vás připravili recept na vynikající polévku připravenou z dýně Hokkaidó. Jednoduchý postup s přehledem zvládnete a jistě se poté budete olizovat až za ušima!

Ingredience:

  • 1 kg dýně Hokkaido, která je zbavená semínek, nasekaná na kostky (tento druh dýně můžeme ponechat se slupkou, při vaření změkne)
  • 1 cibule nasekaná nahrubo
  • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 velká mrkev, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti 
  • podle chuti můžete přidat i další koření (u nás je oblíbené kari, sladká paprika, chilli)
  • 1/2 šálku šlehačky na vaření
  • smažená slanina na posyp
  • čerstvá petrželka na posyp

Postup:

  1. Ve velkém hrnci si rozpálíme olej a osmahneme si cibulku do zlatova.
  2. K cibulce přidáme dýni, mrkev a brambor. Pořádně promícháváme cca 2 minutky, poté směs zalijeme vývarem a necháme 20 minut vařit, dokud vše nezměkne.
  3. Po uvaření polévku odstavíme a necháme vychladnout. Tyčovým mixérem poté polévku rozmixujeme do jemna a ochutíme kořením podle chuti.
  4. Na závěr přidáme i šleháčku a na mírném ohni necháme ještě chvíli povařit.
  5. Servírujeme s křupavou slaninkou a čerstvou petrželkou!
  6. Dobrou chuť!
 


Zdroj: https://www.recipenova.com

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.