Výborný královský jablkový koláč: Jedná se o klenot každé sešlosti – fantastická chuť a jednoduchá příprava!

Sdílejte

V dnešním článku Vám přinášíme královský jablkový koláče, který nesmí chybět na žádné sešlosti. Zamilujete si ho už po prvním ochutnání. Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Rozhodně si musíte zákusek připravit co nejdříve. Výsledkem budete mile překvapeni a zamiluje si ho celá Vaše rodina. Nebudete litovat, uvidíte. Jeho chuť Vás překvapí.


Co budeme potřebovat:

Na piškot:

  • 3 vejce
  • 4 polívkové lžíce kr. cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 čajová lžíce vanilkového cukru

Na náplň:

  • 800 g jablek
  • cukr dle chuti
  • 1 balení pudinkového prášku

Na krém:

  • 300 g smetany na šlehání
  • 150 zakysané smetany
  • želatinový ztužovač za studena
  • 3 polívkové lžíce moučkového cukru

Na posypání:

  • 150 g tmavé nebo mléčné čokolády

Jak postupovat:

1) Nejdříve si vyšleháme bílky s cukrem na sníh, do sněhu opatrně vmícháme ostatní přísady na piškot při nízkých otáčkách.

2) Těsto navrstvíme na předem vymaštěný a vysypaný plech s průměrem 22 cm.

3) Dáme péct na 25-30 minut při 170 stupních. Poté ho necháme vychladnout při pokojové teplotě.

4) Jablka si oloupeme a nakrájíme na kousky, které zalijeme cca 3/4 šálky vody a dáme podusit do měkka. Nakonec je zahustíme 1 bal. vanilkového pudinkového prášku. 

5) Směs navrstvíme na vychladnuté těsto, uhladíme a nakonec přidáme smetanovou vrstvu – smetanu vyšleháme s cukrem a zakysanou smetanou a nakonec zahustíme želatinovým ztužovačem.

6) Už stačí jen před podáváním posypat povrch čokoládou.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tento fantastický recept na jablečný koláč s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!

 


zdroj: zcukrempudrem

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.