Fantastický medový krémeš, který připravíte bez pečení: Tento luxusní dezert má rodina zbožňuje!

Sdílejte

V dnešním článku Vám představíme úžasný krémový dezert, který budete zbožňovat nejen Vy. Příprava je velice jednoduchá a rychlá a tak zabere minimum Vašeho drahocenného času, který můžete věnovat příjemnějším věcem, než je stepování u linky. Tento luxusní dezert připravuji již několik let a má rodina ho stále miluje. Po prvním ochutnání ho budete připravovat opakovaně. Tak se do toho pojďme pustit.


Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg cukru
  • 5 dkg másla
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sody na pečení

Na krém:

  • 1 litr mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce hladké mouk
  • 3 žloutky
  • 20 dkg másla
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání

Jak budeme postupovat:

1) V misce si nejdříve smícháme všechny suroviny, které patří do těsta.

2) Následně vypracujeme těsto, které dáme péct na plechu tak, aby nám vznikla rovná vrstva, kterou si pak prořízneme podélně a rozdělíme tak na dvě těsta.

3) Těsto se peče přibližně 10 minut při teplotě 180 stupňů. Pokud je třeba, pečeme i déle. Aby se nám nepřilepily, vysteleme plech pečícím papírem.

4) Mezitím si dáme vařit dva pudinky v litru mléka a přidáme k nim žloutky a cukr. Chvíli pudinky povaříme, když má pokojovou teplotu, přidáme máslo a za občasného promíchání necháme vychladnout.

5) Dále postupujeme tak, že na těsto navrstvíme pudinkovou krémovou hmotu, pak dáme opět těsto a na vrch přijde už jen vyšlehána šlehačka s práškovým cukrem a případně se ztužovačem.

6)Krémeš přes noc uložíme do lednici a podáváme jako řezy.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tento fantastický recept na výborný medový krémeš s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!

 


zdroj: eznemsemmi.com

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.