Vyzkoušejte tento výtečný bílkový krém, jehož chuť Vás překvapí: Recept Zde

Sdílejte

Dobrý den a vítejte u dalšího bezva receptu. Dnes si společně přichystáme jeden z mých oblíbených bílkový krémů. Pojďme tedy na to!


Co budeme potřebovat:

  • špetku kyseliny citronové
  • 70 ml vody
  • 250 g cukru crystal
  • 3 vaječné bílky

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si oddělíme žloutky od bílků. V hrnci si zalijeme cukr vodou, vytvoříme tak sirup. Mícháme na vyšším plamenu, aby se nám cukr pořádně rozpustil. Jakmile se nám směs začne vřít, tak snížíme plamen na minimum, ale směs se musí stále vařit.
2) Když se v sirupu začnou tvořit malé bublinky, zkuste, zdali už je hotový – kápněte si kapičku do připravené studené vody. Pokud se sirup nerozlévá a dají se z něj udělat měkké kuličky, je hotový.
3) Nyní přidáme do sirupu cukr a pořádně promícháme. Současně si vyšleháme bílky do husté pěny.  Během šlehání opatrně přidáváme sirup. Jakmile máme smícháno, tak necháme směs pořádně vychladit, například ventilátorem namířeným na krém.
4) Krém můžeme také šlehat i při chlazení, to potrvá cca 15-20 minut. To, jestli je již hotový zjistíme tak, že vám po překlopení ze lžíce nespadne na zem a z šlehačů ho tak snadno neoklepete.

Sdílejte tento báječný recept na bílkový krém s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!

 

zdroj: fotorecept.com

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.