Vláčný a nadýchaný čokoládový korpus se smetanovým krémem a banány: Tyto banánové řezy mizí ze stolu během chvíle.

Sdílejte

Recepty, kde se objevuje kombinace čokolády a ovoce jsou naprosto fantastické. My si dnes jeden takový představíme. Jedná se o vláčný a nadýcháný čokoládový korpus se smetanovým kremém a banány. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá. Exotický nádech tohoto dezertu si určitě zamilujete. Tak jdeme na to!


 

Co budeme potřebovat:

Na korpus:

  • 5 vajec
  • 300 g cukru
  • 125 ml oleje
  • 125 ml vody
  • 3 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 200 g mouky (hladké)
  • 1/2 balení prášku do pečiva

Na krém:

  • 8 Banánů
  • Citronová šťáva
  • 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 citron – šťáva
  • 6 plátků želatiny
  • 2 šálky smetany

Na polevu:

  • 1 tabulka tmavé čokolády
  • 1 kostka kokosového oleje
  • 150 g rozpuštěné máslo

Jak postupovat:

1) V první řadě se pustíme do přípravy těsta. Smícháme si všechny přísady na těsto a pořádně promícháme. Rozprostřeme na plech vymazaný máslem a dáme péct při 220 stupních na 10 – 15 minut.

2) Banány nakrájíme na plátky, poklademe na korpus a polejeme citronovou šťávou. Rozpustíme želatinu, smícháme tvaroh s cukrem a šťávou z citronu. Směs smícháme s želatinou a dobře promícháme. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a celou směs rozprostřeme na dort. Odložíme dort minimálně na dvě hodiny do lednice.

3) Nakonec si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme kokosový olej a smetanu. Výslednou směs nalijeme na dort a necháme ztuhnout.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tento báječný recept na pudinkové řezy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!

 

 

zdroj: chefkoch.de

 

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.