Fantastická vanilková chuťovka, která se Vám rozplyne na jazyku: Recept Zde

Sdílejte

Dobrý den a vítejte u dalšího bezva receptu. Tento dezert opravdu miluji a nejen já, ale i má rodina. Příprava navíc není vůbec těžká a zvládne ji i začátečník. Pojďme to tedy vyzkoušet.


Co budeme potřebovat:

těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1 vejce
  • špetku soli

krém

  • litr mléka
  • 2 pytlíky vanilkového pudinku
  • 10 lžic cukru
  • 2 pytlíky vanilkového cukru
  • 1 sáček šlehačky v prášku
  • 300 ml tekuté šlehačky

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si všechny ingredience určené na těsto dobře promícháme. Jakmile máme těsto vypracované tak si jej rozdělíme na 2 poloviny a dáme na hodinu odpočinout.
2) Poté si těsta rozvalíme a vložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.  Pečeme při 170 stupních do doby, dokud těsto není zlatohnědé.
3) Pokračujeme krémem. Uvaříme si klasicky pudink přidáme také cukr. Necháme vychladnout. 
4) V dalším kroku si vyšleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a také šlehačku v prášku. Smícháme s pudinkem.
5) Nakonec umístíme krém na první polovinu těsta a přikryjeme druhou polovinou. Necháme v lednici pár desítek minut odpočinout. Můžeme také přizdobit moučkovým cukrem.

Sdílejte tento báječný recept na vanilkový dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!

 

 

zdroj: humormagazin.com

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.