Vyzkoušejte tento fantastický recept na Švýcarské čokoládové sušenky

Sdílejte

Švýcarsko a čokoláda k sobě neodmyslitelně patří už od jakživa. Přidáme sušenky a dostaneme BASLER BRUNSLI. V překladu to znamená “malé hnědé basilejské sušenky“. Ve Švýcarsku se také často využívají jako vánoční cukroví.


Co budeme potřebovat:

  • 130 g mandlové mouky či mandlí
  • 180 g moučkového cukru
  • 160 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžičku mleté skořice
  • půl lžičky mletého hřebíčku
  • 2 bílky

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si nastrouháme čokoládu na co nejmenší kousky. Dále vyšleháme bílky do sněhu. Smícháme s čokoládou a mandlovou moukou. Těsto, které nám vzniklo necháme cca hodinu v lednici
2) Těsto vyválíme zhruba do 1 cm výšky. Vykrajovátkem v těstu vytvoříme obrazce, které opatrně přesuneme na pekáč, který jsme si vyložili pečícím papírem.
3) Pečeme 10-15 minut. Sušenky jsou hotové, jakmile přestanou na pohled bublat. Poté sušenky můžeme ozdobit cukrem, ale sušenky jsou dostatečně sladké sami od sebe, tak opatrně.

Pokud se Vám líbí tento fantastický recept na čokoládové sušenky, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům!

 

zdroj:ochutnejtesvet

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.