Jednoduchý recept na francouzské tartaletky  s ovocem! Dokonalost sama o sobě!

Sdílejte

Francouzské tartaletky jsou druh moučníku, u kterých jsme nenašli žádné mínus. Jedná se o košíček, který můžete naplnit osvěžujícím ovocem či oblíbeným krémem. Vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Nebudeme Vás dále zdržovat a pustíme se do přípravy! Ještě před tím však musíme uvést všechny ingredience!

Ingredience
na těsto:

  • Můžete si ušetřit práci s přípravou těsta a zakoupit hotové listové. Pokud si chcete těsto sami zpracovat, poté potřebujete tyto ingredience:
  • 100 g cukr moučka
  • 300 g hladká mouka
  • 150 g máslo
  • 2 ks žloutku
  • 1 balíček vanilkového cukru

na krém:

  • 250 g mascarpone
  • Lžička vanilkového extraktu
  • Půl šálku moučkového cukru na oslazení
  • 150 ml smetany ke šlehání

na ozdobu:

  • kiwi
  • borůvky
  • maliny
  • čerstvé lístky máty

Postup:

  • Začneme přípravou těsta: cukr, mouku, změklé máslo, žloutky a vanilkový cukr zpracujeme v hladké těsto a dáme ho do lednice na hodinku odpočinout.
  • Následně si vyválíme plát těsta silný cca 2 mm a formičkami na tartaletky vykrojíme kolečka. Doporučujeme před plněním, formičky vymazat olejem.
  • Poté do formiček můžeme vložit kolečka, jejichž dna propícháme vidličkou. Tartaletky v troubě pečeme na 200°C do zlatova.
  • Na řadu přichází krém: v míse ušleháme mascarpone s moučkovým cukrem, smetanou a vanilkou.
  • Vychladlé tartaletky plníme krémem rovnoměrně, přičemž můžeme použít zdobičku.
  • Nakonec tartaletky dozdobíme čerstvým ovocem a můžeme se kochat výtvorem, než se do něj s chutí pustíme!

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.