Lahodné perníčky, které jsou měkké hned po upečení! Recept, který Vás nezklame!

Sdílejte

Pravá vánoční atmosféra se nemůže obejít bez pečení perníčků a jejich zdobení, i když je třeba sami ani nejíte. Nicméně řada lidí, a především děti, tuto pochoutku miluje. Někdy ovšem může trvat, než si najdete ten správný osvědčený recept, díky kterému budou vaše perníčky dokonalé, nikoli na vylomení zubu. Odteď už s hledáním můžete přestat, neboť s vámi dnes budeme sdílet ten pravý recept! Perníčky jsou po upečení ihned krásně mekké a měkkost jim vydrží až do Vánoc.

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce kakaa
  • ½ balíčku kypřícího prášku do perníku
  • 2 lžičky perníkového koření

Postup:

  • Těsto můžeme zpracovávat ve velké míse nebo na vále podle toho, co komu vyhovuje.
  • Hladkou mouku si prosejeme a přidáme k ní cukr, perníkové koření, kypřící prášek, kakao, med, na kousky nakrájené máslo a vejce.
  • Doporučujeme použít buď jedno velké nebo dvě malé vejce.
  • Pomocí rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie.
  • Přes noc necháme těsto odležet v lednici.
  • Následný den vyválíme asi 3-5mm silnou placku a pustíme se do vykrajování.
  • Vykrojené perníčky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je 5-7 minut na 180°.
  • Po vytažení, perníčky ihned potřeme rozšlehaným bílkem, aby se nám krásně leskly.
  • Po vychladnutí se můžeme pustit do zdobení a nakonec si můžeme užívat jak jejich vzhled, tak i chuť.

Pár fotografií pro inspiraci:

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.