Už žádné trápení u žhoucí trouby! Vynikající nepečené Vánoční kuličky na několik způsobů!

Sdílejte

V období rušných Vánoc se člověku nemusí vždy chtítstrávit několik hodin u rozpálené trouby. Pokud už se tedy nechcete pouštět dopřípravy pečených kousků, které se každoročně opakují, nezoufejte! V dnešním článku Vám ukážeme několik receptů na nepečené cukroví, které milují téměř všichni! Nejen, že josu velice chutné, ale jejich příprava jevelice snadná a rychlá! Tímto způsobem ušetříte nějaký čas, který naopak využijete při sledování kouzelných pohádek

Kokosové kuličky

Ingredience:

  • 150g jemně strouhaného kokosu + další na obalení
  • 120 g strouhané bílé čokolády
  • 80 g másla, změklého
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce bílého rumu
  • Pár kapek citrónové šťávy

Postup:

  • Všechny ingredience smícháme a vypracujeme jednolitou hmotu
  • Poté, co směs necháme hodinu vychladnout a odpočinout v lednici, se pustíme do tvarování kuliček
  • V neposlední řadě kuličky obalímev kokosu a do podávání uchováváme v chladu

Ořechové kuličky

Ingredience:

  • 100 g mletých ořechů podle chuti
  • 100 g cukru moučkového
  • 80 g másla, změklého
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce rumu
  • Kakao na obalení

Postup:

  • V míse utřeme cukr s máslem a následně přidáme ořechy, trochu citrónové šťávy a rumu
  • Stejně jako kokosovou směs nechámev lednici odpočinout
  • Nakonec z těsta vytvoříme malé kuličky a obalíme je v kakaovém prášku

Ovesné kuličky

Ingredience:

  • 30 g másla
  • 6 lžic ovesných vloček
  • 2 lžíce krystalového másla
    -> na obalení:
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce moučkového cukru

Postup:

  • Ovesné vločky umeleme na masovém strojku nebov mixéru
  • Následně je smícháme s máslem a cukrem
  • Poté, co směs necháme hodinu vychladnout aodpočinout v lednici, se pustíme do tvarování kuliček
  • V neposlední řadě kuličky obalíme v cukru smíchaném s kakaem
  • TIP- podle chuti můžete k ovesným vločkám přidat i např. rozdrcené mandle

 Burizonové kuličky

Ingredience:

  • 2 balíčky mléčných karamelů
  • 1 necelé máslo (3/4)
  • 2 lžíce kakaa
  • 1-2 balíčky burizonů

Postup:

  • V kastrole necháme rozpustit karamelky, které promícháme s máslem
  • Až se máslo rozpustí, přidáme kakao
  • Poté, co nám vznikne hnědá hmota, přisypeme burizony a promícháme
  • V rukou vytvarujeme kuličky, které necháme ztuhnout


Ve čtení článku pokračujte na další stránku

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.