Tyto lahodné medovníkové koule budou u Vás doma nejoblíbenějším cukrovím!

Sdílejte

Pokud jste milovníci medovníku, zaručujeme Vám, že si oblíbíte i tuto alternativu v podobě medovníkových koulí. Musíme vás upozornit, že jakmile ochutnáte jednu, nedokážete se zastavit, dokud nebude talíř zcela prázdný. Doporučujeme proto zadělat na více dávek, aby se medovníkové koule dočkaly i Štědrého večera!

Ingredience
– Medovníkový korpus:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky sody
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 lžíce medu
    – Krém:
  • 1 kondenzované slazené mléko/salko karamelové
  • 1 máslo
  • (50g vlašských ořechů)

Postup:

  • Nejdříve si připravíme směs na korpus, proto musíme rozhřát máslo, které v míse smícháme s medem, aby bylo vše krásně tekuté.
  • Následně přidáme vejce a cukr.
  • Až bude směs hezky promíchaná, přisypeme prosetou mouku se sodou.
  • Po zpracování směsi vařečkou, zpracujeme těsto ještě ručně na vále, aby se vše krásně spojilo.
  • Výsledek zabalíme na hodinku do fólie.
  • Během této hodinky si připravíme krém a rozehřejeme si troubu na 180°C.
  • Karamelové salko společně s povoleným máslem vyšleháme, a podle chuti lze přidat i trochu rumu.
  • Vychladlé těsto si rozdělíme na 2 poloviny a rozválíme na pomoučeném pečícím papíře.
  • Pečeme asi 10 minut a následně necháme vychladnout.
  • Po vychladnutí placek je rozlámeme a rozmixujeme v mixéru stejně jako vlašské oříšky, které si můžeme podle chuti také přidat.
  • Kousek směsi si odsypeme na obalení.
  • Vzniklou rozmixovanou směs smícháme s krémem a po vychladnutí se můžeme pustit do tvarovaní kuliček.
  • V posledním kroce medovníkové koule obalíme v suché směsi, kterou jsme si dali stranou a můžeme se do nich s chutí pustit! Dobrou chuť!

 

2 KOMENTÁŘE

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.