Vynikající granko bábovka, děti i návštěvy si je naprosto zamilovaly!

Sdílejte

Bábovka je u nás velmi populární sladkost, v dnešním článku jsme se vám, proto rozhodli ukázat recept na úpravu této tradiční pochoutky. Až tuto bábovku ochutnáte už ji nebudete chtít dělat jinak. Nezbývá než se podívat, jak se tato dobrota dělá.


Budeme potřebovat:

  • 5 vajíček
  • citronovou kůru
  • vanilkový cukr
  • 200g cukru moučka
  • čtvrt kila polohrubé mouky
  • 100ml oleje
  • 100ml vody
  • kypřící prášek

na polevu:

  • granko
  • smetana ke šlehání
  • máslo

postup:

Nejprve si vyšleháme vanilkový cukr citronovou kůru a moučkový cukr až vznikne pěna. Do vytvořené pěny přidáme mouku, olej, vodu kypřicí prášek a opět promícháme. V další misce si vyšleháme bílky a poté je přidáme do naší směsi. Nyní polovinu těsta obarvíme grankem, potom vymastíme formu vysypeme jí strouhankou a zalijeme naším těstem. Teď už zbývá dát formu do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 45 minut. Mezitím co pečeme bábovku si vytvoříme polevu, rozpustíme si granko a smícháme s máslem a smetanou ke šlehání, polevu naneseme na bábovku a můžeme podávat. Dobrou chuť

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.