Bábovka je u nás velmi populární sladkost, v dnešním článku jsme se vám, proto rozhodli ukázat recept na úpravu této tradiční pochoutky. Až tuto bábovku ochutnáte už ji nebudete chtít dělat jinak. Nezbývá než se podívat, jak se tato dobrota dělá.
Budeme potřebovat:
- 5 vajíček
- citronovou kůru
- vanilkový cukr
- 200g cukru moučka
- čtvrt kila polohrubé mouky
- 100ml oleje
- 100ml vody
- kypřící prášek
na polevu:
- granko
- smetana ke šlehání
- máslo
postup:
Nejprve si vyšleháme vanilkový cukr citronovou kůru a moučkový cukr až vznikne pěna. Do vytvořené pěny přidáme mouku, olej, vodu kypřicí prášek a opět promícháme. V další misce si vyšleháme bílky a poté je přidáme do naší směsi. Nyní polovinu těsta obarvíme grankem, potom vymastíme formu vysypeme jí strouhankou a zalijeme naším těstem. Teď už zbývá dát formu do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 45 minut. Mezitím co pečeme bábovku si vytvoříme polevu, rozpustíme si granko a smícháme s máslem a smetanou ke šlehání, polevu naneseme na bábovku a můžeme podávat. Dobrou chuť