Tyto lahodné pudingové kostky se šlehačkou budou nejoblíbenějším dezertem u Vás doma!

Sdílejte

Pro milovníky krémových dezertů jsme si v dnešním příspěvku připravili recept, díky kterému už nebudete muset chodit do cukráren. Připravte si tuto kalorickou bombu snadno a rychle v pohodlí Vašeho domova a podělte se o ni se svými blízkými. Tyto pudingové kostky jsou vskutku nejlepším dezertem, jaký jste kdy měli. Celé jeho tajemství se skrývá v lahodné chuti nadýchaného krému! Pojďme se tedy podívat na přípravu!

Ingredience
-> korpus:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce medu nebo moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • Vanilkový cukr
  • ½ prášku do pečiva

-> krém:

  • 700 ml smetany
  • 2 vanilkové pudinky
  • Ztužovač šlehačky- dle potřeby
  • 100 g čokolády

-> poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • Olej
  • Trochu smetany

Postup:

Připravíme si ingredience na korpus a důkladně je smícháme dohromady. Poté hotovou směs vylijeme na pekáč a pečeme 10 minut v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů.

Při přípravě krému nejdříve vyšleháme smetanu. Následně si uvaříme 2 vanilkové pudinky klasickým způsobem podle návodu, které po uvaření necháme vychladnout v lednici. V případě potřeby použijeme ztužovač. V poslední fázi si nasekáme na drobno čokoládu a všechny zmíněné ingredience smícháme.

Vychladlý upečený korpus potřeme hotovým krémem, a aby byl dezert dokonalý, rozpustíme na polevu ještě čokoládu, kterou smícháme s trochou oleje a smetany. Smetanu přidávejte vždy dle potřeby. Výslednou polevou zakryjeme krém a necháme v lednici vychladnout.

Přejeme dobrou chuť.

 

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.