Fantastické trubičky líné hospodyňky: Příprava je velice jednoduchá a rychlá! Jsou fantastické!

Sdílejte

Ukážeme si dvě verze: první je velice jednoduchá s lehkým tvarohovým krémem a druhá s luxusním Swiss krémem. Obě jsou opravdu fantastické!


Co potřebujeme:

  • 1 ks listové těsto
  • 1 ks vaječný žloutek

Na krém:

  • Můžete použít dvě verze krému:
  • Letní verze:
  • 250 g smetana ke šlehání
  • 400 g tvaroh
  • (Ztužovač za studena, pokud je tvaroh příliš řídký)
  • Cukr dle chuti

Na Swiss krém:

  • 5 ks bílek
  • 300 g cukr krystalový
  • 500 g (nebo Hera, Helia) máslo
  • 1/4 lžičky sůl

Jak postupovat:

1) Nejdříve si listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3mm a za pomoci nože rozkrájíme na cca 15 stejně širokých pásů.

2) Kovové formičky na trubičky namastíme olejem a navíjíme pásky cesta tak, aby se částečně překrývaly.

3) Takto navinuté formičky vyskládáme na plech, který vysteleme pečecím papírem.

4) Dále je natřeme rozšlehaným žloutkem.

5) Pečeme při teplotě 200 ° C do zlatohněda. Po upečení necháme trubičky trošku vychladnout a až tak jejich stáhneme z formiček.

Pokračování článku na další stránce 

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.